Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.

6.4. Skærtorsdag
Ingen klubaften

13.4. Billedkritik
En aften med saglig og seriøs billedkritik. Hvert medlem medbringer 4 billeder på en USB-nøgle. Det er praktisk, hvis billederne ligger i en mappe med jeres navn. Billedkritikken foregår i plenum og billederne vises i 4K opløsning (3840x2160) på vores projektor. (Poul Chr.)

20.4. Besøg af Ravi Lauri
Mit navn er Ravi Lauri, jeg er født i '83 og bor i Aarhus. Jeg kan godt lide at arbejde med analogt fotografi, jeg bruger stort set alle typer kameraer og formater, fra filmkameraer, glaspladekameraer og afghansk box kamera.
Jeg elsker især de drømmende bløde fokus resultater man får fra hjemmelavede pinhole kameraer. Jeg kan godt lide at eksperimentere med Solargraphy, som er en enkelt ultralang eksponering lavet med et pinhole kamera, som dokumenterer solens bane hen over himlen, typisk over en periode på seks måneder til et år. Jeg har også eksperimenteret med forskellige trykprocesser, såsom anthotypes, cyanotypes og salttryk. (Poul Chr.)

23.4. Fælles Fynske
Fælles Fynske 2023 afholdes med udstilling, photowalk, et indlæg ved Søren Skarby og dommergennemgang i Svendborg. Se mere på fynfoto.dk.

27.4. Aflevering 2. runde (B)
Der afleveres billeder til klubkonkurrencens 2. runde. Der må afleveres 2 billeder i hver af kategorierne monokrome og farve. Vi arbejder på at finde en spændende dommer. (Niels Erik)

4.5. Fotografer på YouTube
Vi ser fotografer på YouTube. Vis dine favoritter til dine klubkammerater. Vi har netadgang i lokalerne. (Kåre)

11.5. Tur til Gyldensteen Strand
Vi tager på fototur ved Gyldensteen Strand ved Bogense. Vi mødes kl. 19.30 ved Gyldensteen Strand P-plads. Fra Gyldensteensvej drejes ned ad vejen Langø (Poul Chr.)

18.5. Kr. Himmelfart
Ingen klubaften

25.5. Resultat 2. runde
Dommeren gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 2. runde. (Niels Erik)

1.6. Minimal dybdeskarphed
Aftenens tema er billeder med minimal dybdeskarphed. Medbring egne billeder, hvor du har leget med de store blændeåbninger (små blændetal). (Kåre)

8.6. Billeder fra turene til Byens Bro og Gyldensteen Strand
Vi starter med indsamling af billeder til Den Nationale. Billederne skal være registreret og mærket som anvist på sdf.dk. Herefter ser vi billeder fra turene til Byens Bro og Gyldensteen Strand. Hvert medlem medbringer maks. 10 billedfiler (Poul Chr.)

16.6. Sæsonafslutning
Sæsonen afsluttes med hyggelig grillaften hos Niels Holmgård, H.C. Andersens Gade 54, 5000 Odense C. Grillen startes kl. 18.30. Arrangementet er for hele familien. Medbring selv kød, tilbehør og drikkevarer. Der er dårlige parkeringsforhold i kvarteret hvor Niels bor, så det anbefales man rådfører sig med Niels om dette. Tilmelding til Niels senest 8.6. (Niels)

 

Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.
 

5.1. Resultat Årets Billede 2022
Vi får besøg af Susanne Vind fra Sanderumgård, som kommenterer billederne i den traditionsbundne konkurrence og udpeger Årets Billede 2022. Susanne viser også nogle af sine egne billeder. (Poul Chr.)

12.1. Printeraften på Kulturmaskinen
Vi mødes kl. 19 i Medieværkstedet på Kulturmaskinen i Farvergården til en aften om printning af billeder. Vi får en introduktion til farveprofiler og anden teknik omkring printprocessen. Der vil være mulighed for at købe print af egne billeder. Se også artiklen her på ofa.dk. (Niels)

19.1. Billedkritik
En aften med saglig og seriøs billedkritik. Hvert medlem medbringer 4 billeder på en USB-nøgle. Billedkritikken foregår i plenum og billederne vises i 4K opløsning (3840x2160) på vores projektor. (Poul Chr.)

26.1. Galleri på ofa.dk
Vi lægger jeres billeder ind i galleriet på klubbens hjemmeside. Medbring et udvalg af dine billeder, som vi lægger op i galleriet i løbet af aftenen. Medbring også gerne din computer. (Poul Chr.)

2.2. Sådan gør jeg
2-3 medlemmer viser eksempler på deres billedredigering. Hvem skal vi inspireres af denne gang? (Kåre)

9.2. Temakonkurrence
Emnet i dette års første runde af temakonkurrencen er ”Tæt på”, som også er tema i Fælles Fynske med aflevering 23.2. Der må afleveres 2 umonterede billeder i maks. 20x30 cm. Bedømmelsen foretages ved pointgivning blandt de fremmødte. (Niels Erik)

16.2. Fotoudstillingen KIDS på Brandts
Vi ser i samlet flok fotoudstillingen KIDS på Brandts. Flere har sæsonkort med mulighed for at medbringe en ledsager. Hvis det ikke rækker, betaler klubben de resterende billetter. (Niels Erik)

23.2. Generalforsamling
Der afholdes ordinær generalforsamling ifølge vedtægterne. Indkaldelse rundsendes pr. mail.
Inden generalforsamlingen indsamler vi billeder til Fælles Fynske 2023. Hvis tiden tillader det, ser vil de indleverede billeder igennem efter generalforsamlingen. (Poul Chr.)

2.3. Aflevering 1. runde (B)
Der afleveres billeder til klubkonkurrencens 1. runde. Der må afleveres 2 billeder i hver af kategorierne monokrome og farve. Dommeren er Chresten Kruchov fra Rudkøbing. Efter et gennemsyn af de indleverede billeder, er der tid til at se andre medbragte billeder – en såkaldt B-dag (Niels Erik).

9.3. Besøg af Rico Feldfoss
Denne klubaften får vi besøg af en spændende gæst, nemlig Rico Feldfoss som er autodidakt video- og stillfotograf.
Rico vil komme ind på, hvordan han løser opgaver for mange forskellige kommercielle kunder, med disse emner som overskrifter:

Selvom der ikke er mange penge i det, kommer jeg tit til at rode mig ud i en masse projekter med mad, mennesker og musik.

- Så hvordan overlever man som fotograf, selvom man ikke er verdensmester?

- Fortæller lidt om æstetik og tanker omkring madbilleder. Samt teknikken bag.

- Hvor lang tid tager det at skyde forsidebilledet til en bog?

- Reportagebilleder - hvilke kameraer - benspænd og hvorfor.

- Lidt om video med DSLR kameraer. Hvorfor og hvorfor ikke. Plus et par eksempler.

Links til Ricos Instagramsider:

www.instagram.com/ricofeldfoss
www.instagram.com/food.by.feldfoss

16.3. Focus Stacking
Hvorfor og hvordan anvender man focus stacking? Vi gennemgår teknikken, ser eksempler på billeder, hvor focus stacking er anvendt og laver opdagelser med focus stacking. Medbring gerne eksempler og kamera. (Poul Chr.)

23.3. Resultat 1. runde
Dommer Chresten Kruchov gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 1. runde. (Niels Erik)

30.3. Aftenfoto ved Byens Bro
Vi mødes ved Byens Bro kl. 19, så vi både kan fotografere i det sidste sollys, i cross over light og når himmelen er gået i sort. (Kåre)

 

Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.
 

6.10. Billedkritik
En aften med saglig og seriøs billedkritik. Hvert medlem medbringer 4 billeder på en USB-nøgle. Billedkritikken foregår i plenum og billederne vises i 4K opløsning (3840x2160) på vores projektor. (Poul Chr.)

8.-9.10. SDF Stjernetræf i Skjern.
Læs mere her på SDF´s hjemmeside.

13.10. Aflevering 4. runde
Der afleveres papirbilleder til klubkonkurrencens 4. runde. Dommeren er fotograf Peter C. Normann.
Husk at uploade digitale filer af dine billeder til billedsekretæren senest tirsdag før afleveringen. Billedfilerne anvendes kun til visning i klublokalerne ved aflevering og dommergennemgang. Dommeren får kun tilsendt papirbillederne. Vi gennemgår de indleverede billeder til klubkonkurrencen, som vises digitalt. (Niels Erik)

20.10. Billeder fra Portugal og Berlin
Kåre viser billeder fra Portugal og Niels viser billeder fra Berlin. (Niels)

27.10. Besøg af Jens Jakobsson
Vi får besøg af Jens Jakobsson, den nykårede vinder af Den Nationale 2022. Jens viser et udvalg af sine billeder og fortæller om sin tilgang til fotografiet. (Poul Chr.)

3.11. Dyst med Østfyns Fotoklub
Vi er inviteret til Nyborg til dyst med Østfyns Fotoklub. Dysten går også under betegnelsen ”Den uretfærdige”. Hver klub stiller med 32 papirbilleder, som stilles op mod hinanden 2 og 2. En dommer vælger det bedste, som går videre i konkurrencen. Til slut er kun det vindende billede tilbage. Medbring 4-5 papirbilleder. Vi mødes kl. 19.30 ved Østfyns Fotoklubs lokaler, Kongens Bastionsvej 2, 5800 Nyborg. (Poul Chr.)

10.11. Resultat 4. runde
Dommer Peter C. Normann gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 4. runde, som er årets sidste og afgørende runde. (Niels-Erik)

17.11. Fotografer, der inspirerer mig
Medbring fotobøger eller digitale billedfiler fra en fotograf, der inspirerer dig. (Kåre)

25.11. Afslutning
Vi holder sammenskudsgilde i klublokalerne med start kl. 18.30. Hver deltager medbringer én ret, som fastlægges ved tilmeldingen, senest 17.11. til formanden. I løbet af aftenen kårer vi årets klubmestre og afholder den traditionsrige auktion. Auktionen begrænses til nutidige fotoartikler og andre relevante genstande/ydelser. Arrangementet er kun for klubmedlemmer.

Inden spisning indsamler vi bidrag til konkurrencen ”Årets billede 2022”. Tag dit bedste billede fra 2022 med. Der må kun afleveres et billede pr. autor. Ud over den sædvanlige størrelse 30x40, er der ingen begrænsninger. Dommer er ikke fastlagt endnu. (Poul Chr.)