Tryk her for at se artiklen i fuldskærm.

En fotokunstner kom på besøg
Af Poul Chr. Jensen


Torsdag den 20.4 havde vi besøg af Ravi Lauri, en kollega til Erling, som til daglig arbejder med fotografering af boliger for firmaet Esoft.

Ravi14
Digital pinholefoto: Erling C. Hollmann

Det blev noget af et udstyrsstykke, men bestemt ikke taskevis af det nyeste digitale isenkram med mega mange megapixels og en skarphed, man nærmest kan stikke sig på. Nej, trods sin unge alder bruger Ravi en stor del af sin fritid på sin passion for det analoge fotografi. Han elsker at eksperimentere med teknikker og kameraer, som for længst er gået i almenhedens glemmebog. Hold da op – der fik vi gamle fototosser fik en på opleveren.
Ravi foretrækker gamle filmkameraer, glaspladekameraer og pinhole kameraer. Han var også i besiddelse af et afghansk box kamera, en helt fantastisk kasse, som nærmest lignede en gadekunstners rekvisitkasse. Udover at fungere som kamera, indeholdt kassen også fremkaldeudstyr, som kunne betjenes via et lystæt ærme. Med en ferm hånd, var det muligt at producere et færdigt portrætbillede på godt 10 minutter – ren gadekunst.

Ravi16
Foto: René Jensen
Ravi15
Foto: Poul Chr. Jensen
Ravi10
Foto: Erling C. Hollmann


Ravi elsker især de drømmende bløde fokusresultater man får fra hjemmelavede pinhole kameraer. Han eksperimenterer med Solargraphy, som er en enkelt ultralang eksponering lavet med et pinhole kamera, som dokumenterer solens bane hen over himlen, typisk over en periode på seks måneder til et år. Vi så mange eksempler på forskellige trykprocesser, såsom anthotypes, cyanotypes og salttryk.
Tænk at man kan bruge en opløsning af valmueblade, spinat og andre grøntsager som emulsion til at lave billeder med et meget stemningsfuldt udtryk.
Ravi sendte gavmildt en stor mængde af sine unika rundt til stor beundring i tilhørerskaren så vi alle kunne opleve hans små kunstværker på nærmeste hold.
En uforglemmelig og meget underholdende aften, hvor det kunstneriske udtryk var i højsædet.

Alle fotos herunder: Erling C. Hollmann

Ravi01 Ravi02 Ravi02
Ravi03 Ravi04 Ravi05
Ravi06 Ravi13 Ravi07
Ravi11 Ravi12 Ravi08


 

Skulle du have fået lyst til se Ravis billeder, finder du dem her på hans Instagramkonto. Den er helt sikkert et besøg værd.

 

 

Byens Bro 0
Fotomontage: Erling C. Hollmann


Torsdag den 30. marts var vi på fotowalk til Byens Bro i centrum af Odense. I vores galleri er de første billeder fra turen nu lagt op, så du kan se, hvad vi fik ud af den modernistiske bro i det lidt dårlige vejr.

Gå direkte til galleriet her.

Vores udstilling er flyttet

Fra kaffebar til kantine.

Vi, Sten og Niels, har i dag hængt OFA’s udstillingsbilleder op i KMD’s kantine. I Odenseafdelingen på Niels Bohrs Allé er der 200 ansatte, og de har alle dagligt deres gang i kantinen. Det giver garanti for, at vores billeder bliver set af mange.
Udstillingen skal hænge frem til 14. marts.

Glædeligt, at der allerede under ophængningen var stor interesse for fotografierne. De første tilbagemeldinger lød på, at folk var glade for variationen i motiver og genrer.

Kunstforeningen har haft mange maleriudstillinger. En del af de ansatte ville gerne have lidt fornyelse, og de havde efterspurgt noget fotokunst. Kunstforeningen var stødt på OFA’s hjemmeside og havde syntes, vores billeder så spændende ud.

OFA’s næste ambition er at udvide vores samling af udstillingsbilleder og finde nye steder at udstille. Så har du eller dit firma en plads til vores billeder, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Alle fotos: Niels Holmgård