Fælles Fynske Fotokonkurrence...


...er netop overstået. Søndag den 23. april var VUC Svendborg fyldt med billeder og spændte fynske fotografer. 295 fotos var udstillet i den store aula midt i bygningerne og op mod 100 gæster var forbi for at se dem og for dels at høre Søren Skarbys indlæg om det at fotografere fisk tæt på og dels for at høre dommernes kommentarer til de mange billeder.

FF2023a Poul Chr JensenFoto: Poul Chr. Jensen FF2023d Søren Busk Sørensen
Foto: Søren Busk Sørensen
FF2023c Søren Busk SørensenFoto: Søren Busk Sørensen FF2023b Poul Chr Jensen
Foto: Poul Chr. Jensen
I OFA havde vi 13 deltagende medlemmer med i alt 116 fotos. Og hvordan gik det os så i konkurrencen? Tja, vi vandt ikke, men vi landede på en solid 2. plads med en kvotient på 0,64 (Antal opnåede point delt med antal indleverede billeder). Over os finder vi Fotogruppen Exposed med en kvotient på 1,0 - flot resultat.
I konkurrencen kåres også en Fynsk Mester (Den fotograf der har fået flest point på tværs af alle kategorier). Her fik vi i OFA ikke en mester, men vi har da 2 medlemmer imellem de 4 øverst placerede.

Herunder ses resultaterne i skematisk form. Længere nede finder du de præmierede billeder. Udover de 17 viste billeder og serier fik vi i OFA 19 billeder antaget. Alle var med til at sikre os 2. pladsen :-)

Ezmid resultat f lles fynske 2023

Ke5J6 f lles fynske mester 2023

Tryk på et af billederne herunder for at gå til galleriet og se de præmierede billeder i fuld størrelse. Her får du også mulighed for at se billedernes autorer og præmiering.

I OFA synes vi det er sjovt og hyggeligt at konkurrere på billeder. Vi lærer både af processen med at skabe billederne, printe og montere dem, ligesom vi lærer af de kommentarer dommerne giver både vores egne og klubkammeraternes billeder. Derfor afholder vi, internt i klubben, 2 vidt forskellige løbende fotokonkurrencer, nemlig Klubkonkurrencen og Temakonkurrencen. Klubkonkurrencen går over 4 runder på et kalenderår, 1 runde pr. kvartal. Temakonkurrencen går over 2 runder, en pr. halvår. Til Klubkonkurrencen er emnet frit og så inviterer vi dommere udefra til at bedømme billederne. Det kan være andre fotografer fra fotoklubmiljøet, professionelle fotografer eller f.eks. billedkunstnere, og det er altid spændende, når dommerne kommer i klubben for at uddele point og give kommentarer til de indleverede fotografier. Til Temakonkurrencen derimod, er vi selv dommere, hver runde har et tema/emne der skal løses på bedste vis og vinderne kåres samme dag som konkurrencen afholdes.

Derudover har vi den prestigefyldte konkurrence "Årets billede". På årets sidste klubaften afleverer vi det billede, som vi selv synes er det bedste man har præsteret i årets løb. En udvalgt dommer kigger på billederne hen over jul og nytår og kommer så i klubben på årets første mødeaften og giver sin bedømmelse. Vinderen får æren og en præmie i form af et isbjerg til at stille på trofæhylden derhjemme.