Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.
 

9.1. Resultat Årets Billede
Dommer René Linnebjerg fra Midtfyns Fotoklub gennemgår sin bedømmelse af Årets Billede 2019. Herefter viser han nogle af sine egne billeder. (Lars)

16.1. Billeder fra ture m.v.
Vi ser billeder fra Magiske dage, Photowalk og den 31.10. Hvert medlem kan medbringe op til 20 billeder. (Poul Chr.)

23.1. Fotojournalist Asbjørn Sand
Vi får besøg af Asbjørn Sand. Asbjørn fotograferer sin nære omgangskreds. Billederne af hans familie og venner tager læseren med helt tæt på, både fysisk og følelsesmæssigt. Fokus er på relationerne, og det arbejde har ud over flere fotopriser resulteret i fotobogen SLIP, der viser venskaber, ungdom, ensomhed og en søgen efter identitet i det skateboardmiljø, som Asbjørn selv er en del af. (Henrik)

30.1. Aflevering 1. runde
Der er aflevering til klubkonkurrencens 1. runde. Dommeren er Ida Refsgaard fra Esbjerg Fotoklub. (Lars)

6.2. Out Of Focus (OOF)
En aften med uskarpe og rystede billeder. I nogle situationer er et uskarpt billede langt mere effektfuldt end det perfekt skarpe billede. Medbring eksempler på dette. (Kåre)

13.2. Vinterferie
Ingen klubaften. (Men se her: https://www.ofa.dk/index.php/nyheder/149-13-februar-2020)

20.2. Generalforsamling
Der afholdes ordinær generalforsamling ifølge vedtægterne. På valg er Niels Holmgård og Henrik Gils, som blev valgt for 1 år i 2019 som afløser for Nicolai Godvin. (Poul Chr.)

27.2. Besøg i Great Danes Fighting Club
Vi besøger Great Danes Fighting Club, hvor vi får mulighed for at fotografere kampsport. Vi må fotografere ved træning i kampsportsgrenene MMA og K-1, som begge kombinerer teknikker fra thaiboksning, karate, taekwondo, traditionel boksning m.v. (Niels)
Bemærk at vi mødes kl. 18:00 ved deres klublokaler, Victoriagade 40-44, 1. sal, 5000 Odense C. Der er tilmelding senest den 20.2. så vi kan informere om, hvor mange fotografer der vil være til stede.

5.3. Billeder fra forladte steder
Peter og Jan har fotograferet mange forladte steder. De viser et udvalg af deres billeder og fortæller historierne om stederne. Nogle af husene findes ikke mere og er dermed overgået til historien. (Poul Chr.)

AFLYST
12.3. Resultat 1. runde
Dommer Ida Refsgaard gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 1. runde. (Lars)

AFLYST
19.3. Sådan gør jeg
Maybritt og René Jensen viser os, hvordan de arbejder med billedredigering. (Jørgen)

Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.
 

3.10. Vi ser præmierede billeder fra DN
Vi ser de præmierede billeder fra Den Nationale, som blev udstillet ved weekendens FotoDag i Vejle.

10.10. Arkitekturbilleder
Medbring arkitekturbilleder, egne eller eksempler på kendte arkitekturfotografer.

17.10. Photowalk i Odense
Vi mødes på Flakhaven kl. 19 til en Photowalk i centrum (Henrik)

24.10. Aflevering 4. runde

31.10. Årets Pressefoto
Vi ser udstillingen ”Årets Pressefoto” på Odeon. Vi mødes kl. 19.30 og ser udstillingen i samlet flok (Poul Chr.)

7.11. #365odense
Vi får besøg af Rikke Madsen, som viser billeder og fortæller om sit projekt #365odense, hvor hun hver dag gennem et helt år har taget billeder af forandringerne i Odense med sin telefon. Du har sikket set nogle af billederne, da de i sin tid blev udstillet på byggehegnet bag Hans Mules Stræde. (Niels)

14.11. Temakonkurrence (B)
Emnet til temakonkurrencens 2. runde er ”Transport”. Der må afleveres 2 umonterede billeder i maks. 20x30 cm. Bedømmelsen foretages ved pointgivning blandt de fremmødte.

16. – 17.11. Fælles Fynske
Dette års Fælles Fynske udstilles på Ringe Bibliotek. Der er dommergennemgang og foredrag ved Søren Skov om søndagen.

21.11. Resultat 4. runde
Dommergennemgang af 4. runde samt aflevering til Årets Billede 2019

29.11. Afslutning
Afslutning i klublokalerne med sammenskudsgilde, præmiering af årets mestre og auktion. Inden spisning indsamler vi bidrag til konkurrencen ”Årets billede 2018”. Tag dit bedste billede fra 2018 med. Der må kun afleveres et billede pr. autor. Ud over den sædvanlige størrelse 30x40, er der ingen begrænsninger. Dommer er ikke fastlagt endnu. (Poul Chr.)

 

Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.


8.8. Fototur til Langesø
Vi mødes kl. 19 ved parkeringen foran Langesø Gods, Langesøvej 146, 5462 Morud. Der er fine muligheder for motiver med både sø og skov. I tilfælde af dårligt vejr udsendes information om alternativt program i klublokalerne senest kl. 17 på dagen (Poul Chr.)

AFLYST PGA. VEJRUDSIGT

15.8. Fototur til Langesø
Vi mødes kl. 19 ved parkeringen foran Langesø Gods, Langesøvej 146, 5462 Morud. Der er fine muligheder for motiver med både sø og skov. I tilfælde af dårligt vejr udsendes information om alternativt program i klublokalerne senest kl. 17 på dagen (Poul Chr.)

22.8. Billeder fra ferier og fototure
Vi ser billeder fra ferien og fra turene til Kerteminde, Romsø og Langesø. Medbring maks. 15 billeder (Poul Chr.)

29.8. Aflevering 3. runde
Der afleveres til klubkonkurrencens 3. runde. Dommer er Karsten Madsen, Næstved Fotoklub. Når vi har afleveret og gennemset de indleverede billeder, tager vi klubbens flashanlæg frem så vi alle kan lære at bruge det. Vi prøver forskellige lysopsætninger. Medbring kamera. (Lars og Jørgen)

5.9. Besøg hos Fjord & Bælt – Fisk helt tæt på
Fotografering af fisk? .. umiddelbart noget med undervandskamera og dykkerudstyr. Ikke her...På Fjord&Bælt har de valgt at bringe fiskene ind i studielys og ikke tage et, men mindst 120 billeder af hver enkelt fisk. Lagt sammen til et stort billede, kan man kan se ting, der ikke kan ses med det blotte øje. Få historien om hvordan vi fandt løsningen og hvordan processen er, når billederne bliver taget, når manden bag, fotograf Søren Skarby, fortæller om projektet. Vi mødes på Fjord & Bælt kl. 19.00. Tilmelding til formanden senest den 2.9. (Poul Chr.)

12.9. Sådan gør jeg
Nogle af klubbens medlemmer viser hvordan de arbejder med billedbehandling af deres billeder (Poul Chr.)

19.9. Billedet dommeren overså
Mon ikke de fleste af os kender det. Vi har lavet ”verdens bedste” billede, og alligevel har dommerne ved klubkonkurrencen, ved Fælles Fynske eller den Nationale totalt overset vores ”mesterværk”.
Medbring et af dine egne billeder, som du selv holder meget af, men som dommerne har overset. Fortæl om dine tanker bag, og hvad du selv godt kan lide ved billedet (Kåre)

26.9. Resultat 3. runde
Dommer Karsten Madsen gennemgår sin bedømmelse af klub konkurrencens 3. runde.
Inden bedømmelsen indsamles der billeder til Fælles Fynske. Se nærmere på fynfoto.dk (Lars)

28.9. FotoDagen19
Vejen Fotoklub afholder FotoDagen19 i Spinderihallerne i Vejle med et spændende program. I år deltager SDF bl.a. med udstillingen af Den Nationale og afviklingen af lyd/billede og Det helt frie billede. Om aftenen holder SDF en fest med uddeling af årets præmier. Se mere på sdf.dk.

 

Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.

4.4. Store oplevelser med foto
Vis og fortæl om en af dine store oplevelser med foto. Det kunne f.eks. være Magiske Dage. En fotoopgave eller et arrangement, hvor der er større fokus på oplevelsen end der er fokus på jagten efter et godt konkurrencebillede (Niels)

11.4. Makrofoto
Makrofoto er både spændende og udfordrende. Kent Bovin besøger os i klubben, hvor han viser billeder og fortæller om teknik og overvejelser. Desuden medbringer han lidt udstyr specielt til nærfoto. Du er selvfølgelig også velkommen til at tage dit eget grej og gear med. (Poul Chr.)

18.4. Skærtorsdag
Ingen klubaften

25.4. Fototur til Kerteminde
Vi mødes kl. 19 ved parkeringen foran Fjord & Bælt, Margrethes Plads 1, 5300 Kerteminde til en tur rundt i byen på havnen og stranden. Husk kamera og evt. stativ. (Poul Chr.)

2.5. Aflevering til 2. runde og Den Nationale (B)
Der afleveres billeder til klubkonkurrencens 2. runde samt til Den Nationale 2019. Dommer i klubkonkurrencen er Bjarne Meldgaard, fhv. leder af Danmarks Fotomuseum i Herning igennem 23 år. Han har været kurator og arrangør på over 100 fotoudstillinger med nationale og internationale fotografer på Danmarks Fotomuseum.
Billederne til Den Nationale skal være registreret og mærket som anvist på sdf.dk (Lars)

Efter afleveringen hjælper vi hinanden med at lægge billeder ind i galleriet med medlemmernes billeder. (Erling)

9.5. Adam Grønne viser billeder fra Marokko
Adam Grønne, kreativ fotochef i Esoft, viser billeder fra sin seneste tur til Marokko. Adam har tidligere vist billeder af høj kvalitet fra USA og Japan, så husk at sætte kryds i kalenderen til denne spændende aften (Poul Chr.)

16.5. Serier
Aftenens emne er serier. Med udgangspunkt i de antagne serier fra Den Nationale 2018, og jeres medbragte eksempler, får vi en snak om hvad der fungerer, når 3-6 billeder sættes sammen til en serie (Poul Chr.)

23.5. Temakonkurrence (B)
Emnet til temakonkurrencens 1. runde er Forfald. Der må afleveres 2 umonterede billeder i maks. 20x30 cm. Bedømmelsen foretages ved pointgivning blandt de fremmødte (Henrik)

30.5. Kristi Himmelfartsdag
Ingen klubaften

6.6. Resultat 2. runde
Dommer Bjarne Meldgaard gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 2. runde (Lars)

13.6. Makrobilleder og rundvisning i Odin Havnepark
Vi mødes i Odin Havnepark, Lumbyvej 17F, 5000 Odense C i mødelokale 5 kl. 19.
Her vil Henrik tage os på en rundvisning i Odin Havnepark og bl.a. vise 14 af Henrik's makrobilleder, der for nyligt er blevet hængt op i 2 af lokalerne. Desuden vil vi også tage på besøg i HK's museum hvor man har mulighed for at se en gammel 'købmandsbutik' med diverse gamle købmandsvarer samt gamle kontormaskiner mv.
Efter rundvisningen bydes der på kaffe/te og kage samt en øl/vand.
Dernæst er der mulighed for at fotografere i området som ligger meget tæt på Odins bro, Odense Roklub mv. (Henrik)

21.6. Sæsonafslutning
Sæsonen afsluttes med hyggelig grillaften hos Erling Hollmann, Heslevej 5, Tradshuse, 5610 Assens. Grillen startes kl. 18.30.  Arrangementet er for hele familien. Medbring selv kød, tilbehør og drikkevarer. Hvis man ønsker at overnatte, er der mulighed for at slå telt op på savannen. Erling har reserveret shelteret til sig selv. Tilmelding til formanden senest 13.6.