Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.
 

4.10. Klargøring af billeder til landsmøde
Vi holder en arbejdsaften hvor vi sætter labels på de antagne billeder til SDF´s landsmøde. (Poul Chr.)
 
6.-7.10. SDF landsmøde på Dalum Landbrugsskole i Odense
Selvom man ikke er tilmeldt, er man velkommen til at besøge landsmødet.
 
11.10. Min yndlingsfotograf
Medbring billedeksempler og et kort indlæg om din yndlingsfotograf. (Niels)
 
18.10. Aflevering 4. runde (B)
Der afleveres til klubkonkurrencens 4. runde. Dommer er Patrick Kauffmann fra Downstairs. Efter aflevering og gennemsyn er der mulighed for at se medbragte billeder og snakke teknik. Medbring gerne materiale og spørgsmål. (Lars)

25.10. Besøg af Line Svindt
Fotograf Line Svindt viser musikbilleder, bl.a. fra sin nye bog ”The between project” hvor hun går backstage. Line medbringer nogle eksemplarer af bogen, som kan købes signeret til favorable priser. (Poul Chr.)

1.11. Dyst med Østfyns Fotoklub
Vi får besøg af Østfyns Fotoklub til den helt uretfærdige dyst på billeder, hvor 2 billeder vises op mod hinanden og kun det bedste går videre. Hver klub stiller med 32 billeder monteret på sædvanlig vis. Der kan frit medbringes sort/hvid eller farve. Hvert medlem medbringer 3-5 billeder. Dommer er Carlo Pedersen. (Poul Chr.)

8.11. Temakonkurrence (B)
Det er tid for temakonkurrencens 4. runde. Temaet er ”Solstrejf”. Der må afleveres 2 umonterede billeder i maks. 20x30 cm. Bedømmelsen foretages ved pointgivning blandt de fremmødte. Efter temakonkurrencen vil OFA-medlem Steffen Høy Pedersen vise nogle af sine landskabsbilleder. (Ole)

15.11. Teknikaften - kameranyheder
Vi får besøg fra Click i Rosengårdcentret og af en Nikon ambassadør, som viser os de nyeste kameraer på markedet (Nicolai)

22.11. Resultat 4. runde
Dommer Patrick Kauffmann fra Downstairs gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 4. runde. (Lars)

30.11. Afslutning (fredag)
Vi holder sammenskudsgilde i klublokalerne med start kl. 18.30. Hver deltager medbringer én ret, som fastlægges ved tilmeldingen, senest 15.11. til formanden. I løbet af aftenen kårer vi årets klubmestre og afholder den traditionsrige auktion. Auktionen begrænses til nutidige fotoartikler og andre relevante genstande/ydelser. Arrangementet er kun for klubmedlemmer.

Inden spisning indsamler vi bidrag til konkurrencen ”Årets billede 2018”. Tag dit bedste billede fra 2018 med. Der må kun afleveres et billede pr. autor. Ud over den sædvanlige størrelse 30x40, er der ingen begrænsninger. Dommer er ikke fastlagt endnu. (Poul Chr.)

Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.


16.8. Fototur ved SDU
Vi samles ved Syddansk Universitet til en fototur blandt de fotogene bygninger. Vi mødes kl. 19.30 ved indgangen til svømmehallen. Man kan med fordel parkere på P1 (Poul Chr.)

23.8. Billeder fra Den Nationale 2017
Vi ser de vindende billeder fra Den Nationale 2017. Der er mulighed for fin inspiration og en god billedsnak (Poul Chr.)

30.8. Aflevering 3. runde
Der afleveres billeder til klubkonkurrencen. Dommeren er ikke fundet endnu.

Dommer er Pernille Wennerstrøm Andersen, som tidligere har været formand for Odense Fotoklub. Hun er en frisk pige og en god fotograf, som forhåbentlig kan give os nogle brugbare kommentarer.

Når afleveringen er klaret og billederne gennemset, ser vi på feriebilleder. Hvert medlem medbringer maks. 10 billeder (Jørgen)

6.9. Sådan gør jeg
Flere medlemmer viser eksempler på hvordan de billedbehandler deres billeder (Niels)

13.9. Besøg af Line Svindt
Fotograf Line Svindt viser musikbilleder, bl.a. fra sin nye bog ”The between project” hvor hun går backstage (Poul Chr.)

Se indslag på TV2/Fyn om Line Svindt her.

20.9. Resultat 3. runde
Dommeren Pernille Wennerstrøm Andersen gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 3. runde (Lars)

27.9. Temakonkurrence & aflevering til Fælles Fynske
Emnet til temakonkurrencens 3. runde er ”Menneskelige relationer”, som også er emnet i dette års temakategori ved Fælles Fynske. Der må afleveres 2 umonterede billeder i maks. 20x30 cm. Bedømmelsen foretages ved pointgivning blandt de fremmødte. Før temakonkurrencen er der aflevering til Fælles Fynske. Se regler og anvisning på fynfoto.dk. Klubben betaler deltagergebyret (Ole)

 

Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.

5.4. Leg med din flash
Vi leger med forskellige flash indstillinger og afprøver dem i praksis. Stroboskop, synkronisering på bagerste lukkergardin, flash med lang lukketid osv. Vi gennemgår også lidt teori omkring farverum, billedstørrelser m.v. (Poul Chr.)

12.4. Billedkritikerne
Vi afholder billedkritik, hvor nogle medlemmer to og to bedømmer hinandens billeder. Man melder sig den 5.4. hvorefter man udveksler billedfiler med sin makker (modpart). Begge forbereder begge en saglig billedkritik. Der er plads til flere hold billedkritikere (Niels)

19.4. Landskabsbilleder
Vi ser på berømte landskabsfotografer. Hvert medlem medbringer eksempler og argumenter for deres valg. (Poul Chr.)

26.4. Fototur til havnen
Vi fotograferer i havneområdet. Mødested kl. 19:30: P-pladsen ud mod Havnegade mellem Tværkajen og Østre Kaj. (Poul Chr.)

3.5. Store afleveringsdag
Der afleveres billeder til 2. runde i klubkonkurrencen og til Den Nationale.
Der arbejdes med højtryk på at finde en dommer.

Niels Jørgen Valentin viser serierne Tomhed, en serie inspireret af Prædikerens bog og Stemmerne fra Rom, et  projekt, hvor materialet er fundet på Glyptoteket.
Niels Jørgen vil vise billeder og fortælle lidt om hvordan serierne er blevet til. (Lars)

10.5. Kr. Himmelfartsdag
Ingen klubaften

17.5. Billeder fra Iran
Ida Refsgaard viser billeder fra 2 ugers rundrejse i Iran. (Poul Chr.)

24.5. Fototur landskab
Vi fotograferer landskab i Svanninge Bakker. Vi mødes kl. 19 på P-pladsen ved restaurant Skovlyst, Odensevej 169, 5600 Faaborg. (Poul Chr.)

31.5. Resultat 2. runde
Dommer Susan Kipp fra Fotoklubben Focus, Silkeborg gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 2. runde. (Lars)

7.6. Billeder fra Svanninge Bakker og Odense Havn
Vi ser udvalgte billeder fra turen til Svanninge Bakker og fra turen til havnen. (Jørgen)

14.6. Temakonkurrence
Emnet til temakonkurrencens 1. runde er ”Skrammel”. Der må afleveres 2  umonterede billeder i maks. 20x30 cm. Bedømmelsen foretages ved pointgivning blandt de fremmødte. (Ole)

22.6. Sæsonafslutning
Sæsonen afsluttes med grillaften for medlemmer i Poul Christians sommerhus på Helnæs, Tjørnevænget 6, Helnæs 5631 Ebberup. Grillen startes kl. 18.30, men kom gerne i god tid. Der er gode fotomuligheder i området.  Arrangementet er for hele familien. Medbring selv kød, tilbehør og drikkevarer. Tilmelding til formanden senest 14.6.

 

 

Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.
 

11.1. Resultat Årets Billede
Dommer John Rasmussen bedømmer Årets Billede 2017. Efter bedømmelsen viser han nogle af sine egne billeder. (Lars)

18.1. Udstillingsbilleder (B)
Medbring et udvalg af billeder til udstilling. Vi hjælper hinanden med at vælge og, hvis der er behov for det, lave de sidste justeringer. Medbring gerne computer. Der vil også være mulighed for at få gode råd til færdigredigering af billeder der ikke skal med på udstilling. (Poul Chr.)

25.1. Billedkritikerne
Vi forsøger os med en ny form for billedkritik, hvor nogle af medlemmerne efter forberedelse bedømmer hinandens billeder. Man melder sig og udveksler billedfiler med et andet medlem den 18.1. Begge forbereder begge en saglig billedkritik. Der er plads til flere hold billedkritikere. (Niels)

1.2. Nordic-images
Vi får besøg af Brian Lichtenstein fra Nordic-images, som viser og fortæller om de fantastiske landskabsbilleder. Vi hører også om kommende ture og kurser. (Poul Chr.)

8.2. Aflevering 1. runde og billeder fra Portugal
Der afleveres billeder til klubkonkurrencens 1. runde. Dommer er Connie Geert-Jørgensen fra Østfyns Fotoklub. Efter afleveringen viser Kåre billeder fra Portugal. (Lars)

15.2. Tur med nørdeaften
Vi mødes kl. 19 foran Klaregade 19 og fotograferer rundt i byen i en time. Herefter mødes vi samme sted i et mødelokale på 1. sal, hvor vi redigerer aftenens optagelser. (Jørgen)

22.2. Generalforsamling
Der afholdes ordinær generalforsamling ifølge vedtægerne. På valg er Niels Holmgård og Ole B. Nielsen, som begge modtager genvalg.  Desuden træder Peter Strarup ud af bestyrelsen og der skal vælges en afløser for et år. Efter generalforsamlingen tager vi en snak og klubben og vores aktiviteter i det kommende år. (Poul Chr.)

1.3. Billeder fra New Zealand
Knud Ladegaard viser billeder fra New Zealand. (Ole)

Knud er desværre blevet pålagt en rejse til Bruxelles, så vi flytter billederne fra New Zealand til et senere tidspunkt og laver en programændring:

1.3. Argumentér for din mester
Find maks. 3 billeder af en kendt fotograf, som du synes er rigtig gode. Du skal forberede en argumentation for, hvorfor du synes billederne er gode. Der er mulighed for at vise billederne digitalt, og der er også mulighed for at gå på nettet (Niels)

8.3. Resultat 1. runde
Dommer Connie Geert-Jørgensen fra Østfyns Fotoklub gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 1. runde (Lars)

15.3. Teknikaften og klargøring af billeder (B)
Vi indsamler filer til udstillingsbilleder og gør dem klar til at sende til print. Resten af aftenen er afsat til en teknikaften, hvor vi udveksler tips og tricks. (Poul Chr. og Jørgen)

22.3. Temakonkurrence (B)
Emnet til temakonkurrencens 1. runde er Skygger. Der må afleveres 2 umonterede billeder i maks. 20x30 cm. Bedømmelsen foretages ved pointgivning blandt de fremmødte. (Ole)

29.3. Skærtorsdag
Ingen klubaften.