Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.

8.4. Geert Mørk
"Hvordan bliver man professionel pressefotograf? Det spurgte jeg mig selv om, da jeg var 15 år. Svaret kom 15 år senere, netop som jeg var blevet kandidat i Idræt. Jeg blev kontaktet af Fyns Pressefoto, som tilbød mig fast job og uddannelse, og det kunne jeg ikke sige nej til. De næste 25 år handlede dels om et hektisk liv som reportagefotograf, dels om undervisning af fysioterapeuter og ledere i offentlige og private organisationer. I dag er jeg pensioneret og bestemmer selv mine opgaver der efter et hav af kurser, en journalistisk diplomuddannelse og skift til et andet kameraformat har taget en helt ny drejning." Geert Mørk.
Mødet foregår via Skype. (Niels)

22.4. Minimalisme
En aften med det minimalistiske fotografi som tema. Alle opfordres til at forsøge sig med det minimalistiske fotografi og indsende op til 5 billeder til formanden senest den 20.4. Det skal ikke være perfekte billeder, men snarere et udtryk for jeres eksperimenter med denne genre, således at vi kan udveksle vores erfaringer. Denne video af Mads Peter Iversen er en fin introduktion til genren. Mødet foregår via Skype. (Poul Chr.)

6.5. Mariann Jensen Düring
Vi Skyper med Mariann Jensen Düring fra Næstved Fotoklub, som viser et udvalg af sine billeder, der altid er meget gennemarbejdede. Mariann er suveræn til serier, så dem ser vi helt sikkert også. Mødet foregår via Skype. (Poul Chr.)

HUSK:
Aflevering til 2. runde i klubkonkurrencen. Dommer er fotograf John Rasmussen fra Langeland. Der må indleveres 2 digitale farvebilleder og 2 digitale monokrome billeder senest den 6. maj kl. 24 til billedsekretær Lars Møller. Billedfil: maks. 1920x1080, jpg, sRGB.

20.5. Fototur
Vi tager på fototur i området ved Odense Sejlklub, Østre Kanalvej 10. Udover sejlklubben er der mulighed for fotografering i Haveforeningen Bogø, på Stige Ø og ved kanalen. Mødetid kl. 19. (Kåre)

27.5. Billedaften
Vi ser vores billeder fra turen 20.maj samt andre billeder. Maks. 10 pr. medlem. Mødet foregår i klublokalerne.

3.6. Resultat 2. runde
Dommer John Rasmussen fra Langeland gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 1. runde. Billedaflevering i form af billedfiler senest den 6. maj til billedsekretæren. Dommergennemgangen foregår via Skype. (Lars Møller)

10.6. Generalforsamling
Vi forventer at kunne gennemføre generalforsamlingen, som er udsat fra februar måned.

17.6. Temakonkurrence
Emnet til temakonkurrencens 1. runde er Nu lysner det, inspireret af den aktuelle situation. Der må afleveres 2 umonterede billeder i maks. 20x30 cm. Bedømmelsen foretages ved pointgivning blandt de fremmødte. (Poul Chr.)

 

 •

 

Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.
 

Alle møder i dette kvartal er indtil videre planlagt som Skype-møder. Hvis du har deltaget i et eller flere af klubbens Skype-møder sidste år, vil du automatisk modtage en indkaldelse kl. 19.15. Nye mødedeltagere skal i god tid sende en mail til Henrik Gils med oplysning om navnet deres Skypekonto. Henrik hjælper gerne med opsætning af Skype.

14.1. Præsentation af spændende fotografer
3-4 klubmedlemmer præsenterer en spændende fotograf. Det kan være en fotograf man følger på nettet eller har oplevet på anden vis. Henrik står til rådighed med hjælp til præsentationen via Skype. (Henrik)
HUSK: Aflevering af 1 billedfil til Årets Billede 2020 senest 14.1 kl. 24.

28.1. Årets Billede 2020
Årets Billede 2020 er bedømt at tidligere OFA-medlem Jan Igaard, som i dag er erhvervs-, portræt- og bryllupsfotograf. Jan kommenterer vores billeder og udpeger Årets Billede 2020. Derefter viser han eksempler på egne billeder. Der må afleveres en digital billedfil til formanden (formand(a)ofa.dk) senest den 14.1. ved midnat, gerne pr. mail. Foretrukket størrelse 1920x1080 pixels. Billedet kan frit være i farve eller monokromt. (Lars)

11.2. Teknikaften - sådan gør jeg
Et par medlemmer viser hvordan de arbejder med billedredigering. Vi har stadig brug for modige medlemmer, der vil dele ud af deres viden. (Poul Chr.)

25.2. Blind billedkritik
En aften med saglig billedkritik. Hvert medlem kan indsende 2 digitale billedfiler til Henrik Gils (hgils(a)jubii.dk) senest den 23.2. Billederne vises anonymt på skærmen og alle kan så kommentere og evt. foreslå forbedringer. Foretrukket billedstørrelse maks. 1920x1080 (Henrik)
HUSK: Aflevering til 1. runde i klubkonkurrencen. Der må indleveres 2 digitale farvebilleder og 2 digitale monokrome billeder senest 25.2. kl. 24 til billedsekretær Lars Møller (billedsekr(a)ofa.dk). Billedfil: maks. 1920x1080, jpg, sRGB.

11.3. Resultat 1. runde
Dommer Leif Alveen fra Aalborg Fotoklub gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 1. runde via Skype. Billedaflevering i form af billedfiler senest den 25.2. til billedsekretæren. (Lars Møller)

25.3. Natur fotografier som tryghedsskabende kunst i pleje- og behandlingsmiljøer
Karsten Andersen fra Sonovision arbejder med billedudsmykning på sygehuse, plejehjem og institutioner. Karsten vil fortælle om hvordan indlagte og klienter påvirkes af naturfotografier og inddrager os i videnskabelige undersøgelser om dette. (Poul Chr.)

Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.
 

1.10. Billeder fra Den Nationale
Vi ser helt eksklusivt nogle af papirbillederne fra Den Nationale 2020, som skulle have været udstillet i weekenden. (Niels)

8.10. Billedkritik
Medbring op til 5 billeder på USB til en gang seriøs billedkritik. Vi samles i små tremandsgrupper. På den måde får vi en seriøs snak om billederne og samtidig kan vi holde den påkrævede afstand. Tag gerne en computer med, så vi har til alle bordene. (Niels)

15.10. Besøg af Søren Thorsen
Vi får besøg af fotograf Søren Thorsen, som viser os sine seneste billeder. Søren har fotograferet seriøst i 40 år og har netop været udstillingsaktiv i Haderslev Kunstforening. (Kåre)

22.10. Aflevering 3. runde (B)
Der er aflevering til klubkonkurrencens 3. og sidste runde. Der må afleveres 3 monokrome og 3 farvebilleder. Dommeren bliver annonceret senere. Vi gennemser de indleverede billeder, men der er også tid til at se flere billeder, hvis nogle af jer har noget spændende. (Poul Chr.)

29.10. Fototur i centrum
Vi mødes på Flakhaven til en fototur i centrum. Der er samling kl. 17:30 og kl. 19:00. Det giver mulighed for at fotografere i det sidste aftenlys eller i halvmørke eller begge dele. I tilfælde af en våd vejrudsigt udsendes der senest kl. 16 på dagen en mail om alternativt program i klubben til sædvanlig mødetid. (Poul Chr.)

5.11. Billeder fra samme raw-fil
Der kan downloades 2 forskellige RAW filer fra den 22.10. Vi ser hvad I har fået ud af at arbejde med filerne. Der er frit spil til alt fra en god grund-redigering over til det eksperimentelle. (Kåre)

12.11. Resultat 3. runde
Dommeren i 3. runde kommer og gennemgår sin bedømmelse. (Lars).

19.11. Temakonkurrence (B)
Det er tid for temakonkurrencens 2. og sidste runde i 2020. Temaet er ”Min kærlighed”. Der må afleveres 2 umonterede billeder i maks. 20x30 cm. Bedømmelsen foretages ved pointgivning blandt de fremmødte. (Poul Chr.)

26.11. Afslutning
Vi afslutter året med kåring af årets mestre og den sædvanlige auktion over brugte fotoartikler, hvor overskuddet går direkte til klubkassen. Der kan afleveres ét billede til den traditionelle ”Årets billede 2020”, som bedømmes første gang vi mødes i det nye år. Hvis situationen tillader det, serverer vi en let glögg med æbleskiver. Vi starter kl. 19.30. (Poul Chr.)

Frem til 26.11. Temakonkurrence
Temaet er Min kærlighed. Indsendelse af 1-2 billedfiler til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Anbefalet størrelse 1920x1080 pixels, men alt der kan sendes pr. mail modtages. Fristen udløber ved midnat den 26.11.

30.11 til 1.12. Temakonkurrence
Afstemning via nettet. Webmaster Erling rundsender instruktion og link. Tjek allerede nu dit logon til OFA´s hjemmeside, da du skal være logget på for at kunne deltage i afstemningen. Husk at alle medlemmer kan stemme uanset om de deltager i Temakonkurrencen eller ej.

3.12. Resultat af Temakonkurrencen
Billederne gennemgås over Skype og der er mulighed for at kommentere. Vi forventer også at være klar med det endelige resultat af både Tema- og Klubkonkurrencen, så vinderne kåres denne aften.