En tur til Midjourney

Af Erling C. Hollmann


Efter et kort kig på de nyere funktioner i Lightroom og Photoshop gik der AI i OFA, på klubaftenen den 16. september.
Midjourney er et nyere sted, hvor rå maskinkraft kan skabe spændende billeder ud fra en tekstpromt. Vi fik set nogle eksempler på billeder den kunstige intelligens skabte og webmasteren fortsatte selv lidt efter ankomsten til hjemmematriklen.

Hvis man f.eks. omsætter en klubaften i OFA til:

/imagine spooky basement, old nerdy men, beer drinking

genererer Midjourney et billede som det her:

Photolinge spooky basement old nerdy men beer drinking cfd5cc2a ec55 4a26 81a6 db21a972b79f

...som jo må siges at være spot on :-)

Men hvordan ville et kamera se ud, hvis det var blevet lavet af elvere? Det har Midjourney også et bud på:

Photolinge camera made by elves 6fd9d7f8 4df8 4e45 9aba c437e5ddd7b1

Man kunne også bede et par afdøde kunstmalere om af give deres bud på, hvordan OFA ser ud i deres verden, her er det hhv. Picasso og Toulouse-Lautrec:

Photolinge letters OFA painted by Picasso 72793d3d 087b 4d67 8daa 6cf3e8c102f6

Photolinge letters OFA painted by toulouse lautrec 9fc13113 053e 4e3d b8a9 2be04c9e5264

Men måske skulle man prøve at få Midjourney til at skabe et nyt logo til OFA? Det nuværende har jo omkring 122 år på bagen ;-)

Photolinge OFA LOGO 1b7955d2 e505 4a91 8db9 2e0d618bef89

Photolinge OFA modern logo 98d132d5 f783 4fa8 81cc 15bb5e4249cb

Njarh - jeg tror vi beholder det vi har indtil videre :-)

Medlemmer fra OFA udstiller deres egne billeder i Albanigade.


Café Analog

Af Niels Holmgård

På Albanigade lige ved Benedikts Plads ligger en café med sin egen stil. Allerede fra 8-tiden om morgenen begynder kvarterets beboere at rykke ind for at få morgenkaffen. Studerende mødes i grupper, og over en god kop kaffe går de med deres medbragte computere i gang med at diskutere en spændende studieopgave.

I løbet af dagen har caféen pænt besøg, og det drejer sig om folk i alle aldersgrupper. Også om aftenen kan der være aktiviteter. Der bliver fx arrangeret foredrag og fællesspisning.

Café Analog hedder caféen, og ejeren Peter er en meget åben person. Da jeg en dag henvender mig og spørger, om han har lyst til at udstille nogle af OFA’s billeder, er han straks interesseret.

Som fotoklub ønsker vi i OFA selvfølgelig at vise vores billeder til andre. For nogle år siden lavede vi en udstilling på SDU’s bibliotek. Billederne blev også udstillet i COWI’s Odense afdeling.

I vores tidligere udstillinger har vi ønsket at præsentere vores udstillingsbilleder som en samlet pakke. Det kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre på en lille café. Det blev derfor et begrænset udvalg, som kom op at hænge. Vores udgangspunkt har været, at flest mulige OFA-medlemmer er præsenteret med et billede.

På den måde har de udstillede fotografier et forskelligt udtryk, og de viser forskellige indfaldsvinkler til fotografi. Det er café-ejer Peter begejstret for, og han fortæller, at reaktionen fra caféens gæster har været positiv.

Da billederne skulle hænges op, stillede jeg med vaterpas og lang lineal. Peter sagde så, at vi jo også bare kunne bruge de huller, der i forvejen var i væggen. Det gjorde vi, og jeg kunne da godt se, at en traditionel galleri-ophængning ikke egnede sig på Café Analog, der er kendetegnet ved at have lidt mere kant end så mange andre af byens mere strømlinede steder.

”Fotografi, det kan alligevel noget” hører vi fra et af caféens borde.

Det er Sten Sagen og undertegnede, der har udvalgt billeder og været i kontakt med caféen. Billederne når ud til et bredt publikum, og det er vi glade for.

Og så er kaffen god!

Caféen har åbent hverdage fra kl 8 til 17.30 og lørdag kl 10 til 16.30