OFA  på  rundtur  i  Niels´ Indien

Hvad gør man i en fotoklub, når man ikke kan mødes fysisk her i øjeblikket, hvor vi skal holde afstand og ikke forsamles mere end 10 mennesker ad gangen? Ja, så tager man det Tech-kyndige medlem (Henrik Gils) og det rejselystne medlem (Niels Holmgård) og sætter dem sammen. Det kom der et spændende Skype-møde ud af, hvor Niels viste en lang række af sine interessante billeder fra sin seneste tur til Indien. En rejse der ikke helt gik som ventet, da han ved Taj Mahal blev angrebet af en hellig ko og kom slemt til skade med bl.a. et brækket kraveben. Det afholdt dog ikke den inkarnerede fotograf fra stadig at fotografere, godt hjulpet af sin hustru, der assisterede med at finde nye motiver. Det var en god måde at samles på i klubben og så stadig holde afstand. Vi kan kun anbefale andre klubber i landet at gøre det samme, det blev en flot tur rundt i Indien, hvor vi kunne se billederne close up, hjemme på computeren. Der blev kommenteret til foredragsholderen via mikrofoner og chatfunktionen i Skype, så det var så tæt på en normal klubaften som muligt. Mødet blev desuden afsluttet med en aftale om at gentage succesen på et senere tidspunkt...

Herunder kan du se et par skærmdumps fra vores online møde.Grundet den foreliggende situation omkring Corona har vi valgt at aflyse alle klubaftener indtil den 14. maj, hvor vi forhåbentlig kan tage på en længe ventet fototur.

Indtil da, kan du nyde disse 10 tilfældigt udvalgte billeder fra vores medlemmer, tryk F5 for at forny eller gå til Medlemmernes billeder for at se mange flere.
Bemærk

På grund af regeringens udmelding i går om at skære ned på ikke nødvendige forsamlinger, er denne klubaften udskudt indtil videre.

Klubkonkurrencen, resultat 1. runde


Dommer Ida Refsgaard gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 1. runde. (Lars)

 

Det er en erfaren fotograf vi har fået til at bedømme vores første runde i klubkonkurrencen 2020. Ida Refsgaard bor i Esbjerg, hvor hun er medlem i Esbjerg Fotoklub. Her beskriver hun sig selv således:

"Som fotograf har jeg en stor del af tiden beskæftiget mig med landskabsfotografi i lokalområdet, der byder på mange varierede landskaber. Især kystområderne, der strækker sig nord og syd for Esbjerg, har været mine foretrukne motiver. Rejsefotografi har også haft en stor plads i min motivverden."

Hvis man besøger hjemmesiden idarefsgaard.dk finder man udover spændende fotografier, en imponerende lang liste med steder, hvor Ida har udstillet sine billeder, startende allerede i 1989. Deltagelser i SDF-godkendte fotokonkurrencer har desuden sikret vores dommer en titel som MSDF/b, og da vi kender Ida for hendes altid relevante og ærlige kommentarer kan vi kun glæde os til hendes gennemgang af de indleverede billeder.

Billedet til venstre er et bevis på, at Ida Refsgaard har fulgt med tiden. En selfie fotograferet på Trapholt med mobiltelefon og uploadet til Instagram, en af de SoMe platforme, hvor @ir50 er aktiv.