Vores udstilling er flyttet

Fra kaffebar til kantine.

Vi, Sten og Niels, har i dag hængt OFA’s udstillingsbilleder op i KMD’s kantine. I Odenseafdelingen på Niels Bohrs Allé er der 200 ansatte, og de har alle dagligt deres gang i kantinen. Det giver garanti for, at vores billeder bliver set af mange.
Udstillingen skal hænge frem til 14. marts.

Glædeligt, at der allerede under ophængningen var stor interesse for fotografierne. De første tilbagemeldinger lød på, at folk var glade for variationen i motiver og genrer.

Kunstforeningen har haft mange maleriudstillinger. En del af de ansatte ville gerne have lidt fornyelse, og de havde efterspurgt noget fotokunst. Kunstforeningen var stødt på OFA’s hjemmeside og havde syntes, vores billeder så spændende ud.

OFA’s næste ambition er at udvide vores samling af udstillingsbilleder og finde nye steder at udstille. Så har du eller dit firma en plads til vores billeder, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Alle fotos: Niels Holmgård

pexels pixabay 220320


OFA’s bestyrelse har tidligere været på udkig efter en person, der kunne fortælle om farveprofilerne CMYK og sRGB i forhold til printning. Vi har nu lavet aftale med Ann Larsen fra Medieværkstedet, som vil give os en lille undervisningssession i emnet. Ann er oprindelig uddannet litograf og har arbejdet i den grafiske branche i mange år. Hun glæder sig til at kunne fortælle os om printning, som er et emne, hun virkelig brænder for.

Det kommer til at foregå på Medieværkstedet på Kulturmaskinen i Farvergården d. 12.  jan. kl. 19.00. Udover den tekniske gennemgang vil Ann Larsen også vise og fortælle om de tilbud, som findes på medieværkstedet. Der kan bl.a. printes på forskellige papirtyper. Der bliver printet på ruller af papir, som kan være op til 1,5 meter brede. Derfor skal man sætte nogle billeder sammen for at være økonomisk. Det kan vi klare på værkstedets computere, så tag endelig nogle af dine egne billeder med på usb.

Af andre tilbud på medieværkstedet kan vi nævne print på T-shirts, på muleposer, trykning af flyers, bannere, plakater, postkort og roll-ups. Desuden har værkstedet forskellige gør det selv maskiner samt en tegne- og akvarelafdeling.

Bare som eksempel på kreative muligheder kan nævnes, at den ene papirtype til fotoprint er beregnet til, at man efterfølgende kan male på printet. Kulturmaskinen er et kreativt hus, og vi håber, at OFA’s medlemmer som sædvanligt møder talstærkt op.

Også gæster, der ikke er medlemmer af OFA er velkomne denne aften.

https://www.larsenco.dk/medievaerkstedet/

En tur til Midjourney

Af Erling C. Hollmann


Efter et kort kig på de nyere funktioner i Lightroom og Photoshop gik der AI i OFA, på klubaftenen den 16. september.
Midjourney er et nyere sted, hvor rå maskinkraft kan skabe spændende billeder ud fra en tekstpromt. Vi fik set nogle eksempler på billeder den kunstige intelligens skabte og webmasteren fortsatte selv lidt efter ankomsten til hjemmematriklen.

Hvis man f.eks. omsætter en klubaften i OFA til:

/imagine spooky basement, old nerdy men, beer drinking

genererer Midjourney et billede som det her:

Photolinge spooky basement old nerdy men beer drinking cfd5cc2a ec55 4a26 81a6 db21a972b79f

...som jo må siges at være spot on :-)

Men hvordan ville et kamera se ud, hvis det var blevet lavet af elvere? Det har Midjourney også et bud på:

Photolinge camera made by elves 6fd9d7f8 4df8 4e45 9aba c437e5ddd7b1

Man kunne også bede et par afdøde kunstmalere om af give deres bud på, hvordan OFA ser ud i deres verden, her er det hhv. Picasso og Toulouse-Lautrec:

Photolinge letters OFA painted by Picasso 72793d3d 087b 4d67 8daa 6cf3e8c102f6

Photolinge letters OFA painted by toulouse lautrec 9fc13113 053e 4e3d b8a9 2be04c9e5264

Men måske skulle man prøve at få Midjourney til at skabe et nyt logo til OFA? Det nuværende har jo omkring 122 år på bagen ;-)

Photolinge OFA LOGO 1b7955d2 e505 4a91 8db9 2e0d618bef89

Photolinge OFA modern logo 98d132d5 f783 4fa8 81cc 15bb5e4249cb

Njarh - jeg tror vi beholder det vi har indtil videre :-)