Temakonkurrencen, 1. runde, Nu lysner det
Af Jørgen Jørgensen.

Temaet i denne første runde i 2021 var "Nu lysner det", inspireret af den aktuelle Coronasituation. Det burde jo give rig anledning til en masse spændende fortolkninger af den forhåbentligt aftagende Corona-epidemi.
Desværre dukkede der ikke så mange OFA medlemmer frem i klubben denne aften. Det skyldtes sikkert, at der var EM-fodbold i fjernsynet, samtidig med at der var meget fint sommervejr. Vi var i alt otte medlemmer, hvoraf der blev afleveret billeder fra de fire. Reglerne er, at der må afleveres 1 - 2 printede umonterede billeder fra hver fotograf, og bedømmelsen foretages ved pointgivning mellem 0 og 10 point blandt de fremmødte.
Vinder blev Jørgen Jørgensen med et stemningsfuldt billede fra en mørk vejtunnel, hvor der for enden af tunnelen åbner sig et smukt lyst landskab.
Andenpladsen gik til Ebbe Rosendahl med et meget smukt billede af en ung kvinde, der i et forretningsvindue sidder og betragter verdenskortet som gradvist lysner sig.
Nr. tre blev Niels Erik Andersson med et billede fra en armensk kirke, hvor der lyser nogle kraftige lamper.

Et udmærket arrangement, men der måtte gerne deltage nogle flere fotografer, så der kan blive mere konkurrence ud af det.

De 3 vinderbilleder og pointlisten ses herunder:

tema 21 01 01
1. plads: Jørgen Jørgensen

tema 21 01 02
2. plads: Ebbe Rosendahl

tema 21 01 03
3. plads: Niels Erik Andersson


Traditionen tro kan man give hvert billede fra 1 - 10 point. Pointene herunder fremkommer ved at dele antallet af afgivne stemmer op i det samlede pointtal. Derved får man en ensartet pointgivning henover runderne uanset antallet af dommere (læs: medlemmer). Det giver samtidig retfærdighed i tilfælde af, at autor ikke selv er fremmødt og derved ville kunne få et højere gennemsnit, idet man ikke må give sit eget billede point.

  Autor Runde 1 Runde 2 I alt
1 Jørgen Jørgensen 7,50   7,50
2 Ebbe Rosendahl 6,83   6,83
3 Niels Erik Andersson 6,67   6,67
4 Poul Chr. Jensen 5,50   5,50