Temakonkurrencen, 1. runde 2018, Skygger
Af Sten Sagen.

På en varm sommerdag kan man finde hygge i skyggen. I OFA hyggede vi os på en kold vinterdag med skygger.
Temaet blev som altid fortolket på mange opfindsomme måder på de 16 billeder:
Skygge i et bassin, skygge af træ på smukke brosten, skygger ved et monument på Sanderumgård, skygge fra stor gravsten på lille gravsten, trappeskygge, skygge ved byggerod, ældre kvinde med rollator på vej ind i en bros skygge, lille barn fascineres af skygge på gulv, skygger fra vandrende mennesker, 2 billeder af skygger i Cisternerne, skygger fra træer med en efterårsskov i baggrunden.
 
Ebbe Rosendahls vinderbillede var et smukt portræt af en smuk kvinde, hvor skyggerne dannede et flot mønster på ansigtet. En teknisk spændende og flot præstation.

Niels Holmgårds billede på 2. pladsen var et dynamisk billede, med et kraftigt udtryk, af spadserende personer i Munkemose.

Jørgen Jørgensens billede på 3 pladsen var spejlingen af et træ på en solgul mark en på en solrig sommerdag. Et varmt stemningsfyldt billede.

Niels Holmgård havde en rigtig god dag. Hans andet billede af skoleelever på trappen ned til cykelkælderen på hans elskede skole, fik stemmer nok til at kunne dele 3. pladsen med Jørgen Jørgensen. På grund af reglen om, at kun det bedst placerede af deltagernes billeder tæller med, måtte Niels ”nøjes” med sin 2. plads.

Webmasters tilføjelse:
Det er tankevækkende, nu hvor vi har besluttet at fortsætte med 4 runder i temakonkurrencen, at der her i 1. runde kun er 8 deltagere, hvor der på samme tid sidste år var 14...
Men det kan nå at ændre sig henover året, det håber vi ihvertfald.



De 3 vinderbilleder og pointlisten ses herunder:

tema 17 01 01
1. plads: Ebbe Rosendahl

tema 17 01 02
2. plads: Niels Holmgård


3. plads: Jørgen Jørgensen

Traditionen tro kan man give hvert billede fra 1 - 10 point. Pointene herunder fremkommer ved at dele antallet af afgivne stemmer op i det samlede pointtal. Derved får man en ensartet pointgivning henover runderne uanset antallet af dommere (læs: medlemmer). Det giver samtidig retfærdighed i tilfælde af, at autor ikke selv er fremmødt og derved ville kunne få et højere gennemsnit, idet man ikke må give sit eget billede point.
 

  Autor Runde 1 Runde 2 Runde 3 Runde 4 I alt
1 Ebbe Rosendahl 7,50       7,50
2 Niels Holmgård 7,00       7,00
3 Jørgen Jørgensen 6,25       6,25
4 Sten Sagen 5,83       5,83
5 Steffen Høy Pedersen 5,67       5,67
6 Poul Chr. Jensen 5,33       5,33
7 Ole Bøgelund Nielsen 5,08       5,08
8 Erling C. Hollmann 5,00       5,00